Revizor nastavlja kontrolu

Bez autora
Feb 28 2011

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio je da počinje kontrola završnog računa Nacionalne službe za zapošljavanje. Sutra će revizorski tim početi kontrolu u nacionalnom avioprevozniku "Jat ervejzu". Kontrola završnog računa Javnog preduzeća "Resavica", koje se bavi eksploatacijom uglja, počinje 7. marta, dok će u Novom Sadu kontrolori ući u JKP "Vodovod i kanalizacija", a u Nišu u JKP "Medijana". Završni računi budžeta Vojvodine, Beograda, Niša, Novog Sada i Leskovca, za prošlu godinu, takođe su pod lupom revizora. Nije precizirano koliko će trajati kontrola završnog računa pokrajinskog budžeta, a ne očekuje se da to bude kraće od tri meseca, a što se "Jata" tiče, revizorima će biti potrebno oko dva meseca za kontrolu.

Revizor nastavlja kontroluDržavna revizorska institucija počela finansijsku kontrolu Nacionalne službe za zapošljavanje. Revizori sutra u "Jat ervejzu", slede i kontrole javnih preduzeća u gradovima.

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio je da počinje kontrola završnog računa Nacionalne službe za zapošljavanje.

Sretenović je novinarima u Domu Narodne skupštine rekao da će sutra revizorski tim početi kontrolu u nacionalnom avioprevozniku "Jat ervejzu".

Kontrola završnog računa Javnog preduzeća "Resavica", koje se bavi eksploatacijom uglja, počinje 7. marta, dok će u Novom Sadu kontrolori ući u JKP "Vodovod i kanalizacija", a u Nišu u JKP "Medijana".

Završni računi budžeta Vojvodine, Beograda, Niša, Novog Sada i Leskovca, za prošlu godinu, takođe su pod lupom revizora.

Sretenović nije mogao da precizira koliko će trajati kontrola završnog računa pokrajinskog budžeta, dodavši da ne očekuje da to bude kraće od tri meseca, a što se "Jata" tiče, revizorima će biti potrebno oko dva meseca za kontrolu.

Državna revizorska institucija je sredinom februara ove godine počela kontrolu finansijskih izveštaja za 2010. godinu četiri ministarstva, čime je počela revizija republičkog budžeta za prošlu godinu.

Revizori kontrolišu ministarstva za odbranu, unutrašnje poslove, finansije i ekonomiju i regionalni razvoj.

Do sada je DRI objavio izveštaje o kontroli republičkog budžeta za 2008. i 2009. godinu, a uskoro će predstaviti i rezultate revizije poslovanja u 2009. godini tri javna preduzeća - "Skloništa Srbije", "Elektromreže Srbije" i "Transnafta" u Pančevu.

DRI je nadležan za kontrolu oko 9.000 budžetskih korisnika, među kojima su i političke partije. Za sada, državni revizori najavljuju da će proveriti kako partije troše novac poreskih obveznika samo u okviru kontrole završnog računa budžeta.

Za nepravilnosti utvrđene kontrolom budžeta za 2008. godinu revizori su podneli 19 prekršajnih prijava, od kojih se pet odnosilo na bivše, a šest na aktuelne ministre. U sudskim postupcima koji su vođeni na osnovu tih prijava još nije doneta nijedna pravosnažna presuda.

Državna revizorksa institucija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 14 državnih funkcionera za nepravilnosti u raspolaganju budžetom za 2009. godinu, među kojima su četiri ministra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik